Tuesday, 16 June 2009

boleh ke makan nie???

amad stayed over at my house... katanya... nak carik keja... keja kat 7e ke mcD ke... boleh... nak keja sementara pun nak pilih... ok... wat ever...


sementara amad ada kat umah nie... so i decided to cook... hahahah... nie dah boleh jadi sejarah nie... net's cooking???? dah buang tebiat ker???? muahahaha...


so... inilah hasilnya.....



kalau korang tak tau... ini adalah ikan... jangan ditanya kenapa ikan nie jadi mcm nie... sbb aku sendiri tak tau... lebih kurang ikan eksiden dlm kuali... hahaha...


ini sayur bayam... sayur nie... sikit punya senang nak masak... tp tetap kena call n tanya orang camaner nak masak... boleh???


ini adalah udang... kenapa ia warna oren??? sbb aku guna cili masak... kenapa cili masak??? sbb umah aku tak de cili kering... dah masak pun setahun sekali... so... tak de sbb kenapa aku ada cili kering...



nasib baik nasik yang aku masak... masak dengan sempurna sekali... hahaha... kalau tak... hmmm mesti korang pun boleh agak apa yang akan jadi... hehehe....


sehingga saat nie... aku dan amad belum lagi sakit perot... so... maknanya... boleh la makan kan... hehehe...

hmmm... sekarang... taulah korang kenapa aku selalu makan luar dan sangat jarang masak... yea... sbb aku mmg fail dalam bab masak nie... walaupun zaman dulu2 hari2 tolong mama masak... tp tetap hancusss... aku mmg tak di lahirkan untuk jadik chef... muahahahaha...

kepada orang yang bakal menjadi suami aku... (siapa dia jgn di tanya... sbb aku sendiri tak tau...) kot mana lah tau... satu hari nnt aku akan berkahwin... sediakan lah duit untuk makan luar... takpun... sila silalah belajar memasak dari sekarang supaya masa akan datang... u boleh masak untuk i... :p

2 comments:

pafe139 said...

ahahaha... ini la dia... pura2 tak reti tapi teror. ada yg dah masak bertahun tapi ikan dia lagi hangit dari ikan you. hahahahaha

bagus bagus... practise makes perfect 'p\\;p

Net said...

hahaha... anda mmg tengah memerli saya...

praktis make perfect... tp bab2 masak nie... bertahun praktis pun saya takkan perfect... im born to have a maid in tha house....

muahahahaha.....