Friday, 31 August 2012

55th Merdeka

happy merdeka Malaysia!!

Dunia kian berubah Perubahan melingkari Melaksana hasrat hati Kejayaan terbukti

Dunia yang megah Dengan misi yang gagah Kerana perpaduan Kita masih bersama

Kita satu bangsa, Kita satu Negara Kita satu matlamat, oooo Kita satu bangsa, satu Negara Kita satu Malaysia

Bermulanya sekarang Perjalanan dilaksana Seia sekata sehati dan sejiwa

Membina masa hadapan Menuju kejayaan Kita semua rakyat Malaysia Harmoni, saling menghormati 

Kita satu bangsa, Kita satu Negara Kita satu matlamat, oooo Kita satu bangsa, satu Negara Kita satu Malaysia

sinar itu seolah olah malap...

finished my weekend with works and thesis are the best weekend i ever had... im trying to be positive here okeh!!

sinaran terang benderang yang aku harapkan seolah2 telah malap... thesis yg entah kan ada sinar entah kan tidak... ya!! hidup perlu diteruskan... apatah lagi thesis perlu di siapkan...

mulalah aku rasa nak give up...

Thursday, 23 August 2012

selamat hari raya...

sebelum terlambat... selamat hari raya uols... harapan saya semoga hari raya kalian amat bermakna... owh ya... citer pasal raya... aku rasa topik yang tak patut di bincang kan di kala begini adalah:-

1. mengumpat hal org... contoh nya 'ko tau tak... anak si polan tu dah tak mcm lelaki aku tengok... dah mcm perempuan... bermekap bagai...'- iskk topik membuat dosa ni mmg tak patut di bangkitkan... elok2 tak berdosa dah menambah dosa...

2. menyibuk hal org... contoh nya 'betul ke ko tak jadi kawin?' - patutnya... org yg dtg tu tanya la keadaan tuan rumah.. sihat ke tidak.. ni p tanya soalan sensitip.. mmg la korang tak sensitip lgsg.. tak perlu soalan tu semua... kiter hidup maju ke depan.. bkn memandang ke blakang... tak gitu?

3.  hal2 politik.. time2 raya ni... tak perlu la nak citer ko sokong puak mana... baik citer hal2 macam mana nak merapatkan silaturrahim...

4.  hal2 agama.. ya... aku tau korang semua pandai agama... tp tak payah la nak bukak ceramah 40 kajang tentang agama... sensitip la sikit dgn keadaaan sekeliling... cuba tenung diri sendiri dulu... baru nak perbaiki org... ok?

5.  dan yang terakhir... topik2 bermegah diri... aku tau korang kaya.. tp tak perlu la nak menunjuk sgt... kekayaan tu pinjaman dunia semata...

adeh... apa aku dah merepek ni... sepanjang raya ni... aku dah jd mcm apa je... makan tak berenti... mula la aku nak membeli basikal bodoh tu kan... boleh jugak sambil2 melayan drama di tiwi setiap jam 7 malam... aku mengayuh basikal itu... wah... angan2 tu bukan main lagi kan...

Thursday, 16 August 2012

27 Ramadhan - 2012

it is not just sad... but its really sad when my little sister update her status at twitter #teringinberayabersama dan jawapannya ialah my dad... i cried... yes i am!! she just 8 or 9 when our father passed away... now... she is 14...

i still remember when she said... √°nja sorang je tak de ayah... orang lain semua ada ayah..' that was when she was 9 years old... and until today.. when she said those kind of word... im seriously sad...

dad... i just want u to know... we always remember u... and love u till the end of our life...

Monday, 13 August 2012

outdated..

i am so called outdated about music and such.. i dun even know their name... i only knew a song back to where i club almost every week... now... i am clueless...

owh ya.... ice cream with cherry flavor is tasteless... wrongly bought an ice cream today... haiyak!!! sape nak makan ni??

Sunday, 12 August 2012

Jerrypah by Aizat Amdan

shopping dan raya..

mata akan jadi bersinar2 biler dapat membeli bag dan kasut... mata juga akan bersinar2 biler dapat melihat bag2 yang cantik dan kasut2 yang menawan...

weekend shopping with crazy siblings mmg best... poket pun rabak...

tak shopping baju sgt... sbb tak de yang berkenan... mgkn biler dah berat 40kg nnt baru dapat memakai baju yang tak seperti baju tido kelihatannya...

Wednesday, 8 August 2012

kau yang terindah

'duhai tuhan.. jika dengan melepaskan cinta ku maka aku akan memperolehi kewarasan ku... maka biarlah aku menjadi gila seumur hidup ku...

update sana sini...

banyak sangat yang aku nak update di sini... tapi selalu tak kesampaian... perasaan bercampur baur antara perlu di tulis atau tidak selalu menjadi tanda tanya... adakalanya aku rasa tak perlu... adakalanya biler dah ditulis... akan tersimpan sebagai draft... i cant please everybody...

ok forget about that... hari ni... aku kena diarrhea... 3 jam before the exam started... mgkn sbb pau buka puasa yang aku mkn kot... sebab seingat aku... aku hanya makan pau dan naget abc je masa buka... lps tu dlm pkl 4 aku makan sebijik pau lagi... pastu terus kena attack...

aku gagahi jugak pegi exam hari ni... last day kot... lps ni concentrate thesis pula... lepas tu... insyaallah... dengan izinnya... aku akan dpt Master... wow!! tak sangka kot... aku tak pernah mimpi utk ada master... mmg tak de dlm cita2... tp dengan izinNya... aku bersyukur... bila dia sudah kata 'kun fa ya kun..' maka jadilah ia...

so... cuti raya ni mmg kena berhabisan membuat thesis sbb deadline nya adalah akhir bulan ini... owh apakah??? aku mmg  tak nak drag lagi... aku nak siapkan dan fikir next action... plus nak concentrate buat bisnes... owh bisnes pula.... apakah??

karl shafik pun meniaga kuih raya okehhh!! jd tak de la alasan aku nak bersenang senang je... bisnes tu akan di reveal biler dah siap sepenuhnya... skrg kena pikir pasal thesis dulu..

owh yer... kegilaan ku kepada nazim othman belum abis... ini mmg giler... kalau terjumpa dia harus aku akan ambik gmbr dgn dia... walaupun aku sgt comot dgn hanya berbaju tido... hahaha